Νέα και Εκδηλώσεις

Σεμινάριο ενίσχυσης δεξιοτήτων για οργανώσεις: Διοικητικές και οικονομικές υποχρεώσεις | Λεμεσός, 19.11.22

 

 ForStrongerCSOS Workshop Limassol 19.11.22

«Σεμινάριο ενίσχυσης δεξιοτήτων για οργανώσεις: Διοικητικές και οικονομικές υποχρεώσεις»

Ημερομηνία και ώρες διεξαγωγής: Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022, 09:00 – 13:00

Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα "Αμμόχωστος", Κτήριο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, ΤΕΠΑΚ, Λεμεσός

Στόχοι του σεμιναρίου:

  • η ενημέρωση για τις ενέργειες αναφορικά με διαδικαστικά/διοικητικά και οικονομικά θέματα, τις οποίες πρέπει να ακολουθούμε ως μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) προκειμένου να ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις που προνοεί το νομικό πλαίσιο.
  • η πρακτική καθοδήγηση σε βασικά θέματα, όπως είναι η διοργάνωση Γενικής Συνέλευσης, η ετοιμασία πρακτικών, η συμπλήρωση εντύπων, η διαχείριση προσωπικών δεδομένων, κ.α.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες αναμένεται να εξοικειωθούν με το σύνολο των υποχρεώσεων που έχουν ως ΜΚΟ, καθώς και με καλές πρακτικές διοίκησης και διαχείρισης οργανώσεων.

Προφίλ ΣυμμετεχόντωνΤο σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που εργάζονται ή συμμετέχουν σε διοικητικά συμβούλια σωματείων, ιδρυμάτων, άτυπων ομάδων, μη κερδοσκοπικών εταιρειών, ενώσεων ΜΚΟ.

Η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου είναι τα ελληνικά.

Το σεμινάριο διεξάγεται στο πλαίσιο του έργου «For Stronger CSOs: Advocacy and capacity building for the empowerment of CSOs | Για μια Δυνατή Κοινωνία των Πολιτών (ΚτΠ): Άσκηση πολιτικής και ενίσχυση δεξιοτήτων για την ενδυνάμωση της ΚτΠ». Στόχος του έργου είναι η βελτίωση του νομικού πλαισίου λειτουργίας των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και η ενθάρρυνση της δημιουργίας ενός ευνοϊκότερου πλαισίου για αυτές. Το έργο επικεντρώνεται στην εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 104(Ι)/2017 για τα Σωματεία, Ιδρύματα, Ομοσπονδίες και Ενώσεις, καθώς και στις πρακτικές που ακολουθούνται σε σχέση με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για να λάβετε μέρος, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την αίτηση, διαθέσιμη: https://forms.gle/hFkFmhEQeZXAJdpJ7 το αργότερο μέχρι την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τη Covid-19.

Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σημ. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στη Λάρνακα (Σάββατο, 10/12/22, 09:00-13:00) στην ελληνική γλώσσα, καθώς και διαδικτυακά στην αγγλική γλώσσα (Τετάρτη, 07/12/22, 16:00-19:00). Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα. 

 

Το έργο «For Stronger CSOs: Advocacy and capacity building for the empowerment of CSOs» λαμβάνει επιχορήγηση στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund Κύπρου που χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω των χορηγιών ΕΟΧ και Νορβηγίας 2014-2021 (Αριθμός Αναφοράς: 18_ACF_CY_Civil Society Advocates).

Επικοινωνήστε μαζί μας

 

Αν χρειάζεστε απαντήσεις σε θέματα που αφορούν τις ΜΚΟ, μη διστάσετε να μας μιλήσετε.
Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.